Azimuth Geodetic

Gestuurde boringen vastleggen

De ondiepe ondergrond in Nederland wordt steeds drukker en voller. Dit resulteert de laatste jaren in een sterke toename van het aantal graafschades. Deze graafschades zijn mede het gevolg van het simpele feit dat de kabels en leidingen niet altijd zijn gelegen op de plek waar ze volgens de -gegevens zouden moeten liggen.

Voor de registratie van horizontaal gestuurde boringen zijn meerdere technieken beschikbaar. De praktijk wijst echter uit dat veel van de toegepaste meettechnieken niet nauwkeurig genoeg zijn, afwijkingen in ligging van enkele meters is helaas niet ongebruikelijk. Om aan uw eis te voldoen om de exacte ligging van gestuurde boringen zeer nauwkeurig te registreren, heeft Azimuth Geodetic in 2012 haar takenpakket uitgebreid met de AziRun.

De AziRun is een nieuwe meettechniek waarbij meerdere gyroscopen en sensoren in een meetsonde zijn ondergebracht. Gyroscopische meting is een combinatie van technieken waar met een zeer hoge meetnauwkeurigheid alle hoekverdraaiingen in uw horizontaal gestuurde boring worden geregistreerd. In combinatie met de traditionele RTK- techniek wordt, naast het intrede- en uittrede punt van de horizontaal gestuurde boring, ook het gehele tracé ervan in RD en NAP met hoge precisie vastgelegd.

Rapportage

Als afronding van onze werkzaamheden ontvangt u een bondige rapportage waarin de belangrijkste kenmerken van de registratie zijn opgenomen.

GIS Magazine

Op pagina 32 en 33 van het GIS Magazine, editie juni 2013, treft u een uitgebreid artikel over de toepassingen en mogelijkheden van de AziRun aan.

 

Azimuth Geodetic weet de ondergrondse infrastructuur in kaart te brengen.

Meer informatie over de toepassingen van de AziRun? 

Wilt u meer weten over de AziRun? Neemt u dan contact op met onze collega's van de afdeling ondergrondse infra.


Facebook Twitter E-mail LinkedIn afdrukken
25 januari 2016
FACTO GEO en Azimuth Geodetic bundelen vakmanschap Lees meer
12 december 2014
Beheer en assembleren De Kompanjie Lees meer
9 oktober 2014
BGT Contactdagen Noord Lees meer
8 juni 2014
BGT/ IMGEO Gemeente Zwolle Lees meer
14 april 2014
Inrichten en beheer PMG Lees meer
3 februari 2014
Partnership Skyvision Lees meer
29 januari 2014
Raamcontract SVB-BGT Lees meer
24 oktober 2013
Certificering GlobeSpotter integratie Cyclomedia Lees meer
Naar nieuwsoverzicht
Nieuwsbrief
Evenementen
2 augustus 2016
Ook in de vakantie
periode staan wij klaar voor al uw landmeetkundige werkzaamheden. U kunt ons bereiken via de... https://t.co/mx1tB2DvFX
20 oktober 2015
Azimuth heeft in opdracht van meerdere opdrachtgevers middels onze AziRun gyroscopische naverkenningen uitgevoerd... https://t.co/hANfaoiogo
28 september 2015
Marjolein Wolt is deze week ons team komen versterken. Zij zal zich als bouwkundig ingenieur met name richten op... http://t.co/5cxwd1Re3x
25 september 2015
Afgelopen week hebben wij wederom twee nieuwe collega's mogen verwelkomen binnen de Azimuth Groep. Emella Lups... http://t.co/g5ZTcCu3eq
11 maart 2015
3D Laserscan kruiskerk Noordwolde
Onlangs hebben wij de 14e eeuwse oude kruiskerk in Noordwolde binnen en... http://t.co/at8bBK6qwQ